Followers

Saturday, April 10, 2010

ting tong : ☆...all about gurl.. ☆

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari
oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian
barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

ting tong : ☆9 Petua Jadi Kekasih Idaman ☆

08-05-2009, 09:33 AM

Setiap individu tentunya mempunyai kelemahannya tersendiri,sebab itulah tiada yang mampu menjadi kekasih serba sempurna.Bagaimanapun,kamu masih mempunyai ruang untuk mengubah dirimu agar tersenarai dalam kategori kekasih idaman.


1-Kekuatan Berfikir

Cinta bermula dari fikiran.Berfikir tentang pasangan ideal yang ingin kamu kenali akan membantu kamu lebih mengenali siapakah dirinya yang sebenar ketika kamu bertemu dengan insan yang tepat untukmu


2-Kekuatan untuk menghormati

Kamu tidak mampu mencintai seseorang atau sesiapa saja kalau kamu tidak menghormati mereka.Orang pertama yang patut kamu hormati ialah dirimu sendiri.Untuk mula menghormati diri sendiri,kamu patut bertanya pada diri sendiri “Apa yang aku hormati dalam diriku?”.Sementara itu,bagi mendapatkan perasaan hormat daripada orang lain pula,termasuklah daripada orang yang kamu tidak suka,kamu patut bertanya pada diri sendiri.”Apa yang aku hormati dalam diri mereka?”.


3-Kekuatan untuk memberi

Jika kamu mahu menerima cinta,kamu harus mampu memberikannya terlebih dahulu.Semakin banyak cinta yang kamu beri,semakin banyak yang akan kamu terima.Mencintai sama ertinya dengan memberi cinta tulus pada dirimu sendiri.Belajarlah untuk melakukan berbagai macam kebaikan.Formula rahsia untuk menciptakan hubungan yang ceria,penuh cinta dan abadi adalah dengan selalu berfikir “Apa yang aku dapat beri?” dan bukan “Apa yang akan aku dapat?”.


4-Kekuatan persahabatan

Untuk mencari cinta sejati,kamu mesti mencari sahabat sejati terlebih dahulu.Cinta bukan bererti mata kalian saling berpandangan,tapi lebih bererti bersama-sama melihat ke satu tujuan.Untuk mencintai seseorang seutuhnya,kamu harus mencintai keperibadiannya,bukan fizikalnya.Persahabatan adalah tanah di mana benih cinta dapat tumbuh.Jika kamu ingin membawa cinta ke suatu hubungan,kamu harus menciptakan persahabatan terlebih dahulu.


5-Kekuatan dari sentuhan

Sentuhan adalah salah satu ekspresi cinta yang paling kuat,menghancurkan dinding pemisah dan menyatukan suatu hubungan.Sentuhan membuat kita lebih dapat merasakan getaran cinta yang sebenar.Tetapi agama islam melarang kita bersentuh-sentuhan tatkala bercinta,kekuatan ini difokuskan kepada suami isteri.


6-Kekuatan untuk melepaskan

“Jika kamu mencintai seseorang,bebaskanlah dia.Jika dia kembali kepadamu,jadi dia adalah milikmu”.Bahkan dalam hubungan percintaan,seseorang perlu ruang untuk dirinya sendiri.Jika kamu mahu belajar untuk mencintai,pertamanya kamu harus belajar untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan hati.Mencintai bererti melepaskan rasa takut,curiga dan ego.”Hari ini aku melepaskan semua rasa takutku,masa lalu tidak akan dapat mempengaruhiku-haru ini adalah lembaran baru bagi hidupku”.


7-Kekuatan dalam komunikasi

Ketika kamu belajar untuk berkomunikasi secara terbuka dan jujur,hidup lalu berubah.Mencintai seseorang bererti berkomunikasi dengannya.Biarkan orang yang kamu cintai tahu bahawa kamu mencintai dan menghargainya.Jangan pernah takut untuk mengucapkan tiga kata-kata magik: “Aku cinta kamu”.Jangan pernah juga melewatkan kesempatan untuk mengucapkan itu kepadanya.Selalu tinggalkan orang yang kamu cintai dengan kata-kata mesra,kerana ia mungkin boleh menjadi hari terakhir kamu melihatnya.Contohnya jika kam u akan mati tapi diberi kesempatan untuk menelefon orang yang kamu cinta,siapa yang akan kamu telefon,apa yang akan kamu katakana dan sekarang kenapa kamu menunggu?


8-Kekuatan dari komitmen

Jika kamu ingin mendapatkan cinta yang melimpah ruah,kamu harus mampu menciptakan komitmen,dan komitmen tersebut akan tercermin dalam fikiran serta tindakanmu.Komitmen adalah ujian cinta sejati.Jika kamu ingin memiliki hubungan yang benar-benar sarat dengan rasa cinta,kamu harus setia dengan hubunganmu itu.Ketika kamu terikat komitmen pada seseorang,berhenti mencintainya bukan merupakan pilihan.Komitmenlah yang membezakan antara hubungan yang mudah hancur,dengan hubungan yang kuat.


9-Kekuatan semangat

Semangat,membakar cinta dan membiarkan cinta tetap hidup.Semangat yang terus berkobar,bukan hanya datang dari daya tarikan fizikal,tapi datang dari komitmen yang dalam,kemahuan,dan rasa saling tertarik.Semangat dapat diciptakan kembali dengan cara membayangkan saat indah di masa lalu dengannya.Spontan dan kejutan dapat menciptakan semnagat cinta.Pokok dari cinta dan kegembiraan selalu sana yang harus kita lakukan adalah mengisi hari-hari kita dengan penuh semangat…

ting tong : ☆aKTiviti PerSatuaN gEoGraFi☆


haloha...

7 april lalu persatuan geografi telah dibawa ke kampong sungai boya... jalan2 tgk keadaan sambil tgk pandag darat fizikal n manusia di sekitarnya... sangat seronok jugak yer bler dpt kuar tgk2 keadaan sekitar kte nih.. yela..aku duk je cni,,, tp xtaw pon mcm ne keadaan cni..hehe.. thx to akak mahani n kak kiah yg bawak aku n student pusing2... =P




jalan kat tempat sukatan air sungai..


ting tong: HEpy BUfdaY to kaK Pah tayuNK...

halohaa...
tanggal 8 April baru ni adalah hari jadi kak pah iaitu tuan umah yana duk...
heppy bufday to you.. heppy bufday to you... heppy bufday to kak pahh... heppy bufday to you...

hehehe...kitorang kuar g celebrte bday kak pah kat Secret Recepi.. yg di taja oleh cik yana... thx a lot.. sgt enjoy n bit touching wif angah n putri... semoge akak pjg umur, muraj rezki, n get lot's of happiness....



kak pah ,me ,ngan putri...




so touching wif putri..sampai aku pom nk nangesss...huhu




tata...see u when i see u..daa`~

Thursday, April 8, 2010

ting tong: amalan yg xleh di amalkan after makan noo...~!

1. Jangan merokok– kajian yang dijalankan oleh pakar membuktikan bahawa menghisap rokok sesudah makan adalah bersamaan dengan menghisap 10 batang rokok (peluang untuk mendapat barah kanser adalah lebih tinggi… ingat tuh!)

Jangan merokok tau...!

2. Jangan terus makan buah-buahan – Memakan buah-buahan sebaik sahaja selepas makan akan menyebabkan perut kembung kerana masuk angin. Oleh itu, makanlah buah-buahan 1- 2 jam selepas sesuatu hidangan atau 1 jam

sebelumnya … sedikit info tambahan: you all tau tak kalau kita ‘consume’ mana-mana jus buah-buahan, ia akan lebih membantu dalam menurunkan berat badan berlebihan. Misalnya, pengambilan jus epal cider madu epal atau ‘honey apple cidersebelum makan akan membuatkan anda berasa lebih kenyang dan lambat berasa lapar. Ia juga dapat meningkatkan kadar metabolisme dalam badan dan menurunkan kadar kolestrol supaya lebih mudah untuk anda lose weight.

Eat fruits BEFORE you eat your meal...got that...?

3. Jangan minum teh – Kerana daun teh mengandungi kandungan asid yang tinggi. Bahan ini boleh menyebabkan kandungan protein di dalam makanan yang dimakan menjadi lebih keras, maka ianya akan lebih sukar untuk dihadam. Kalau nak minum pun, jarakkan sikit waktunya selepas makan, yer…

tea_cup_small

4. Jangan longgarkan tali pinggang anda – Melonggarkan tali pinggang sejurus selepas makan dengan mudahnya akan menyebabkan usus berpusing dan tersekat … huhu …

5. Jangan mandi – Terus mandi selepas makan akan menyebabkan peningkatan aliran darah ke tangan, kaki dan badan, justeru jumlah darah di sekeliling perut akan menurun. Ini akan melemahkan sistem penghadaman di dalam perut anda. Satu lagi, mak bapak kita selalu pesan kalau mandi lepas makan, perut buncit… :-D .. So, baik you all ikut jer nasihat nie..:-)

taking a shower

6. Jangan berjalan-jalan – Ada pepatah Inggeris yang berbunyi “Walk a hundred steps after a meal, then you’ll live till 99″…:-) Hakikatnya, ini tidak benar. Actually, berjalan akan menyebabkan sistem penghadaman tidak berupaya untuk menyerap nutrien daripada makanan yang dimakan. Seelok-eloknya tunggu lebih kurang setengah jam atau sejam selepas makan, barulah anda boleh pi berjalan-jalan…

7. Jangan terus tidur – Biasanya lepas makan hidangan yang berat seperti nasi, badan kita akan jadi sangat malas dan lemah. Kalau ikutkan hati, best nyer dapat tido terus…huhu.. Tetapi anda kena lawan perasaan malas tue kerana makanan yang dimakan tidak akan dapat dihadam dengan sempurna kalau kita terus tido. Ini akan membawa kepada keadaan gastrik dan jangkitan di dalam usus kita. Kita juga mungkin mudah mendapat ‘heart burn’ atau pedih ulu hati… So, janganlah ikut seperti En. Homer di bawah nie yer…

Sleeping on a FULL stomach...bad example, Homer!


Wednesday, April 7, 2010

tiing tong: ima l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] manny??





ni pic second meet kitorg... =P..
ske tp mcm aku manyak sgt fikir.. sampai aku ase mcm xselesa je time jumpe tuh..
myb die pon tgk aku mcm xselesa ngan die..
kesian manny.. aku xtaw la.. hati aku sedey.. sedey nape aku xngan Ayie.. sob3x..

see u when i see u..daa

ting tong : ☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆new luv??☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆


haloohhaaa...

pernah x korg bercinta ngan kawan baik exbf korg sndiri??? ape rase korg ea lau lam situasi cam tuh??? misalnye akan:

1. buat2 cam xde ape yg pelik
2. buat2 cam biase jer


and contoh la if 1day korg akan berjumpe lek ngan ex korg yg korg syg giler2 dulu cam ne korg nak berdepan ngan ex korg???

1.buat2 xkenal?
2. buat2 mesra cam dulu?
3. masam muke?
4. buat2 mcm dah leh kawan cam biase (mcm la aku leh bt..)

aku sgt care about this.. aku mmg la ade sikit feeling kat kawan ex aku.. tp not muchh2.. hati aku masey kat ex aku.. lagi la aku sakit jiwa bler ape yg aku bt skrg ni mmg mendera perasaan aku sndiri sebenarnye....(╥_╥)
wut should i do?????


if lelaki yg merangkap kawan baek ex anda ini adalah seorg yg:

1. baek hati
2. caring yg amat
3. bit sweet guy...
4. xkedekut
5. matang
6. ... sbenarnye much better then ur ex... (~ ̄▽ ̄)~

haaa...ape kate korg?? tp ni soal hatii..myb aku patot bg peluang..kan..kan..

mayb setiap yg berlaku ni nak suh aku bukak mate luas2 yg jodoh aku bukan nan EX aku.. tp sebenarnye ngan kawan EX aku.. (•̪●)
hmm... hopefully sume ni xmengecewakan sesiape.. aku harap2 sgt.. xnk ade hati yg terluke lg.. xnak..... XNAKKKKKKKKKKKK......~!!!

see u when i see u...~daa

Friday, April 2, 2010

ting tong: kesengalan melanda kami


halooha...


ape bikin sume??? life ni lau xde suke duka.. mmg xbest kan.. aku dah mula praktikal kat SMK bandar sungai buaya.. dah 3 bulan da berlalu..tinggal sebulan lebey jer lg..huhuhu.. n aku kat cni ade kwn ..name die Yaana.. cun sey...hehehe saje puji sket.. lau kitorg kaat skul tuh mmg berkepit jer.. die ni bukan cikgu, tp fasilitator schoolnet.. dikala aku melepakkan diri kat lab .. ni la hasilnye..hehehe..








sengal x??? hehe