Followers

Thursday, November 19, 2009

ting tong: last sem... =(


ngan ana



ngan adah


geng bas skola

hari ni dah hampir 3 tahun setengah aku duk stdy kat Upsi neh... banyak suke duka spjg berada di sini.. sedeynye igt2 bler nak berpisah ngan kawan-kawanku...rumetku...sumer2 skali la..pasni mesti susah nak jumpe..saorg ke sana sorg ke sini..sedeynye... sob3...
aku syang sumer housemate aku...coursemate aku... geng2 bas skola aku...huuhuh...
xnak sedey2...dah2...huhu... life must go on... ni pic2 kitaorg di last sem..hehe

nati aku akan dicampak berpraktikal kat rawang..ntah la...takutnye nak mengajar... nati mesti kena banyak2 n kena rajin stdy n ulangkaji...nk jd cikgu la katekan...hehhee...

Wednesday, August 26, 2009

ting tong~ selamat berposer!!



assalamualaikum....wbt
pertama-tamanye.. ingin aku ucapkan selamat berpuasa tuk semua kawan-kawan ku sume.
hmm...ni da ari ke 5 kte poser.. so cam ne?? anda ok? bertenaga??
heheheh...aku ase pose taun ni xlapar sgt.. xletey sgt..mayb xde kuliah sgt kot..
waktu berbuka lak aku masak simple2 jer..dengar nasihat mak..jgn mkn ikot nafsu serakah..hahah
tp kenyang melampau gak aq nieh...heheh...
tp kan yg sedeynya...ni la ramadhan last ktorg seumah... =((
pose taun depan da xleh same2 agik..huhuuhuh
tu ar adat...stiappertemuan akan ade perpisahan kankan...
sedeynye...(emo lak asenye)
tuk tu saje la kali ni... rindu kan nk berbuka ngan family...
ape la mak masak ea kat umah?.. anyway.. selamat berbuka semua..
luv u all..see u when i see u... daa~

Tuesday, August 25, 2009

ting tong..holiday timez


ayu-ima-ada-ana-linda


haluuu...lama giler xpost blog..hehehe bukan ape..bz kawan2..
ni kan nak ler kongsi kan tempat2 yg ktorg pg masa cuti sempana H1N1 witu...
sume ni sbnanye xplan pon...tp da last minute keje giler ktorg ni jalan gak akhirnye
dengan jayanye..hik7...
tempat ktorg g ni best2 n sume nye kat pahang..
aq n adah ikut balik umah ana, linda, n ayu g felda jengka..
best kat tempat dorg...makanan pon best2..ahakz... lebey2 lgik tang masak lemak tempoyak ikan patin mak ana...waaa... delecioussssss....hahaa
first sampai je kat pahang.. kami ber5 pegi kat GAMBANG WATERPARK.. best giler main air kat sana..
main main main sampai penat+ lapo bercampor2...hahaha
pastu kan dah abes main teros makan..tepi jalan je ktorg belasah bihun goreng ngan buah rambutan tu.. (buah feberet aku tuu..)..


gelagat budak comey...hehehe


GAMBANG WATERPARK..yeppiii!!!


pastu 2nd tempat lak kitorang g taman negara...


weehoooo...we here...



hehehhehehhe


ni lak kat lubuk RINTIS SIMPON
best sangat tempat ni..die dalam taman negara la gakk..tempat lepak mat saleh..
seksi2 blake..hehehe..cuci mata jer keje kiteorg..hehe

n tempat last kitorg g kat GUA KOTA GELANGGI...

gagagaggaga...

dah...sampai disini saja la holiday kte tuk sem ni..lau ade lagi..kte citer lagi yer kawan2...
lau nak rase tahap ke'best'an die..korg p sendirik yer..
best tahap dewa taw...heheh sampai xhengat nak lek..
tp igt gak la time penat kan...k la kwan2...
see u when i see u k..daa...salamm...

Saturday, July 18, 2009

ting tong; 'the boring day'


haloo kwn2 gue yg terSAYANG =P....

ape bikin tu??? xboring ker??? lau boring meh la join aku kte boring same2..hehehhe
hari ni bangun tdo dah dekat jam 1 ..pastu bangun basuh baju n jemur baju..pastu men game tanam sayo...hahaha...tp best gak game tu.. aq kan anak peneroka..jd syok jer ...hehe... pastu dah agak2 lapo..aq pon g ar masok... aku masok sambal bilis ngan hotdog... pastu kentang goyeng ngan telo mata kobau...huhuhu ..best la.. tu antara makanan org bangsawan kat bahtera teres ni..haha
duk tgu cik linda balik ..xbalik2 ni..pastu aku ngan phana amek keputusan makan dulu.. (ayat xtahan) hehhee.. makan sambil duk layan cter hindustan ptg kat tv3...masyyuukk jer.hahaha..

ni la hariku yg boring memandangkan ramai dak umah dah m'blahkan diri g balik kampong...xper la dorang..umah dekat2 jer...lau aku nak lek..alamatnye cepatla aku jd pape kedane...hehehehe
ok la ...see u when i see u erk..daa~

Friday, July 17, 2009

ting tong ! make up timez~


helooow.... hai kawankuh.... ni nak kong si sket ngan hobi aku yg best nih...
aq kan ske make up2 ni...kawan2, adik beradik, mak aku dah jd bahan eksperimen aku...
ni tgk mate makluk tuhan yg telah ku kerjakan...
hahahhaa....ni lom clear sgt...nanti kan korg jatoh cinte kat model ni lak..hehehe..
pe pun..enjoy jer la ngan hobi ni...leh wat org nampak cun memberi aku kepuasan..ceewwwaaahhh!! hahaha..ok la..takat ni la jerk dulu..nti lau ade model bawu nak aku tayang aku post lagik erk...see u when i see u..daaa...

ting tong~ i'm fasting

.......ni diberi nama keuw teaw sup yg dah nak abes ku telan...hehehe
elooowwww... awini aku pocer...xla lapo sgt..tp teringin nak mam sup2... sedap gak sup sempoi aku wat..hahah ... puji diri sendirik nampak????? heeee... alhamdulillah... dah keyg...
next week nanti aq mau pocer lg.. bagus taw puase ni..leh bikin kte jg lebey sabaq...tol x?
pe pun..pada kawan2 yg lom ganti pocer tu ganti2 laaa..... jgn xganti lak..gagagagga...
ok laaa... see u when i see u erk..daaa

ting tong~ blind date gue'


haleeewwww.... hehehe
ahad ni aq ade date lor...nervousnye.....ntah la cam ne la agak2nye..lau ok alhamdulillah... tp aku mmg sedikit takuttttt so aku nak bawak kawan...aci x????
hahhaha xper la...langkah berjage2 la katekan... b4 ni bukan xpena kapel...tp semua xmenjadik..hampes tol...sian aku... xper la...yg ni len sket(ayat aku setiap kali kapel bawu) hahaha....ni da 5 x kapel weii..jgn xjadik lg...kang xkawen2 gue...hahahha... kowang tgk la pic si pawana aku ni...ok x ngan aku????hahahhaha
see u when i see u erk..daa~

ting tong ~ jogging sepetang'


nila tasik proton kat proton city,,,,....
haloo .... cam nde awini??? sehat kah?? hehhe... ni pic aku g jog semalam..
tu linda n yg amek pic ni lak ana... ktorg bukan jog sgt bnarnye.,... duk pusing2 tasik je... lokasi tempat jog ktrg ni kat tasik proton .. kwsan die besar la gak..lau lari 2 round mengah gak la.. pusing2 punye pusinh ktorg pun mek gambo..n part yg lawoknye.. ktrg join dak2 men buaian kat taman permainan yg ade kat c2..hehhehehe.. lau kawan2 dtg tjg malim..pg la kat tasik ni.. leh la bersantai2.. permandangan die rilex n sejuk je mate memandang..heheh..ok lar.. see u when i see u...daaa~

Wednesday, July 15, 2009

my sofEa

Posted by Picasa

ting tong : "rumet gue"

Posted by Picasa

ting tong 'berpicnic'

haloo....hyep... hehhe.. ni pix ktorg mase nak g kalompang td... best sgt... ktorg g suploh org..
budak yg duk amek pic ni name die adah... so xde la lam pic nih...
ok la bercerite tntg pic ni.. lau xkenal, tu haaa... da ade name semua...
semua comel2 n cun2.. nak kenal?????hahhaha...ops!... im taken..hahaha...
td mandi sejuk gilosh taw... ngan air nye yg deras,.. pastu hari yg mndung..huhuu..
grrrrr....cejok nak mampos...hahaha... mule2 makan2 ... ktorg masok bihun goreng, kopok keping... ngan air orenggg...hehe.. pastu kan dah makan ktorg mule la star mandi manda.. siap bawak sabun men sabun2.. men buih2...wawawawahahahha...
pastu men tengelam timbul. men terapung2... men simbah2 ayak kat same sendirik..heheh
sonok ker?layan jerk laaaa....hehehe... pastu dah agak2 2 jam berendam tu ktorg pim ase dah sejuk bangat...pastu siap2 nak alek da...basuh pinggan n pack barang lek... banyak je pic aku amek..tp malas nak upload..len kali la ku apload len erk...hehhe...
pastu otm ktorg lek.. kete kena tahan kan abg jpj... stop...stop...stop.... tp ktrg bt2 xpaahm..pastu kena 'gepokk' ngan abg tu..tp last2 die bg jalan.. mayb die nampak si linda tu cam budak tingkatan 2 kot..hahaha...
tp so far so gud la.... hepi jer.... balik tu badan penat giler..mandi terus solat n tdo...
giler lengug badan wooo men air ... tu bawu men air..lau men len..hahahha...k la..
kop la takat ni jerk...kte sambong sok2 erk.. mish u alll...... see u when i see u erk..daa..
Posted by Picasa

Tuesday, July 14, 2009

hari yg ceria~ ting tong

eayh~ awini nak g picnic ngan dak umah...yeppiiii
sonoknye nak mandi air terjun..lame x g kalompang...
kalompang ngan umah ktorg dekat jer..sonok gak mandi situ.. sejuk je airnye..
semula jadi la katekan..hehehe..ni duk pulun nak masak bihun ngan kopok nak bawak g sane... mandi2 pastu leh makan2....uiii sedapnye... korg bler lg nak poye2 cam ktorg neh... enjoy je time ni..nanti dh ujung2 xde nye ..semua bz ngan keje n tesis .. maklum la dah sem 7...
senior katekan..hahahha...tp cam dak2 xcukup umur je ... dalam kol 3 nanti nak gerak..
besnye dapat gini slalu erk,... k ar.. nak out dulu... nanti aq cter lagi erk...
daa... see u when i see u... daaa~

final year... ting tong

hai...cam ne life korang?hepi? aq dah seminggu mula kuliah di last sem aku kat universiti ni.. penat utk memulakan kuliah..huhu.. tp so far so gud...
kelas sem ni kureng jer...cume ade 3 hari jek kelas..so banyak la free... so leh la tdo..tdo...tdo..
hehehhe... duk umah leh wat keje giler ngan dak umah..leh men masak2... leh rest2 .. maklumlaaa da final year kan..mesti pasni dah susah nak jumpe lg... aku mesti rindu adah, ana, linda, ayu, dila, phana, tasha, siti, bad.. ni name dak umah aq.. lau dak kelas ku lak.. yati, anis, shada, era, dal, noi.. dan ramai lg dak len... tp ape2 pun hargai la apa yg ade skrg...pastikan setiap detik boleh kte kenang hilang akhir hayat... mcm emo lak ase malam neh..bese la..pas ni da xde nak bt keje giler, nak pekena org pun da ssh...dunia kerja ngan stdy jauh beza..aduhh...
mesti rindu nanti...huhuhu...
mlm ni xde nak bt ape...igt nak tgk cter kat tv..tp mcm malas lak..tu yg duk menaip xtentu pasal ni...hehe..
duk melepad di cc umah aku (bilik dila n ayu) yg ala2 tadika nih..penuh ngan star n bunge2.. eeiii xsesuaiii..hahaha... bese la diorg neh mmg...lahir xcukup bulan tu yg xmatang2 sampai lani...kankan... jgn mare...yerk.. nak wat tesis pun malas giler..ape nak jadi laa...
haa....masalah aku yg xsetle2 lg ni pasal IC aku yg hilang ,... xtaw aq letak kat ner..puas cari..huh..(da cr ke?????hahah) xper la..mayb esok or luse nak g bt bwu la..
nak tgkp pic bawu lg grand kan...kan? ye x?
cukup la takat ni..nti pos len...owaiiiittt~!
see u when i see u yerk...ting tong~

ma pix...lalala

ni first pix aku letak..mule2 beso gedabak...hahah
ntah la..xtaw nak edit cam ne..ye la kan..dak bawu blaja nak wat blog..hehhe..lau ade ape2 tips nak menchantekkan blog aku nih..bgtaw la erk... syg you all... see u when i see u erk..daaa (*_-)
Posted by Picasa

first day blog di buke...

hahahaha....hari ni aku bt blog sbb member umah aku pon bt blog..

jd nak le ade blog jugek..tp xtaw la blog ni bertahan bape lame..

owaitt...pasal blog ni aku nak cter pasal diri aku, kuarge aku..kawan2 aku... n ape2 jer yg best part in my life..

hidupku ni penoh ngan crite..best...tp lau nak dicite sume..kdg2 penulisan aku tu

yg xsampai kat korg nak paham..sbb aku bukan pandai nak menulis pom..

hehehe...

oke la ..lau sudi bace blog aku ni dah kire baek la..

sbb aku pun ske bace blog org...hekhek...

lau ade ape2 coment..post jek..ku kan terima...tp mmg akan terima pun kan..haha..

anyway...see when i see u yerk..daaa